top of page

"Drengen uden øre" af Lilja Scherfig og Illustrationer Toril Bækmark Jensen & Dalgaard 2021

Nomineret til Kulturministeriets Fortatterpris for Børne og ungdomsbøger

Safran i en forbrændt hånd. Marco, Maria og Sammy. ’Drengen uden øre’ er smuk og grusom. Sproget er tæt og intenst. Bogen er en mellemting mellem roman og lyrik og foregår midt i en krig. En dreng dør. Moderen modtager hans grønne trøje. Det er ikke til at vide, hvor vi er. Et sted, hvor fjender og venner bor tæt, hvor børn slår ihjel, hvor farverne er stærke, og maden krydret. Et sted med varme og fællesskab og uløselige konflikter. Bogen kravler ind under huden på os. Vi er publikum, men det er, som om vores skæbne også er vævet ind i historien. ’Drengen uden øre’ kan læses igen og igen, og hver gang vil man opleve flere detaljer. Det er en bog til unge, som man skal tale med nogen om.

 

5 STJERNER fra Politiken

En smuk og poetisk bog om børnesoldater: Det lyder som en umulighed, men det modbeviser denne lille perle af en fortælling.

Tempoet i sproget er dvælende, historien fortælles med symbolik og antydningens kunst. De smukke illustrationer i stregtegning, blæk og akvarel, er stemningsskabende, og viser personernes følelser midt i al det dagligdags. En bog, der viser hvad krig gøre ved os. Om voldsom hævntørst, raseri og sorg, men alligevel, måske, er der plads til tilgivelse Steffen Jensen

Andre illustrerede bøger:

"Ulveslægten" af Anders Lundt Hansen, VALETA 2018

"Alfen" af Bente Kirk-Campbell Stories Forlag 2010

"Chokoladehunden" og "Drengen der voksede for meget" af Sisse Ramholt, Forlaget Tankestreg 2009 og 2010

"Den ensomme hånd" af Sisse Ramholt ATTICA Forfatter forlaget 2006

"Anna og Engel" af Anne Lilmoes, Høst & Søn 2001

bottom of page