top of page
  • Forfatters billedeToril Snerle Bækmark

MOR - Arketyperne I

Mor typerne er ikke entydige og der kan læses forskellige karakterer ind i dem. Jeg bliver nødt til intuitivt at at proppe dem ind i nogle kasser. Jeg vil gøre det så enkelt som muligt, det er ikke en afhandling jeg har gang i. Det er mit ønske at illustrationerne fortæller historien/stemningen og min tekst er supplerende.


Så jeg kaster mig ud i det med EVA. Hun lod sig friste af forbuden frugt, hun fremstår blid og eftergivende, skabt som hun er af Adams ribben. Men så gør hun alligevel en ting hun ikke må, spiser af æblet. Er det et ubevist ønske om at blive mor...


Før Eva havde Adam en kone LILITH, hun er vild. Adam og Lilith er begge skabt af den samme jord! Så hun vil ikke underkaste sig og skrider og bliver alenemor.


Eva og Lilith er ret spændende, den eftergivende og kvinden der mærker sit eget værd. Jeg får vildt meget lyst til at uddybe fortællingen om Lilith. Den første skilsmisse, hvor kvinden er stærk og ikke underlagt manden.


47 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Opmerkingen


bottom of page